Agenda

Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Alzheimer Café Amstelveen: Voeding en het brein

22 februari | 19:30 - 21:00

Voeding en het brein

Onze hersenen verbruiken enorm veel energie. Van iedere hap die we doorslikken gaat maar liefst 20-25% van de energie naar onze hersenen. Voeding heeft dan ook een grote invloed op de gezondheid van ons brein. Goede voedingsstoffen helpen onze hersenen gezond en fit te houden, zodat we ons beter kunnen concentreren en minder moe zijn. Ook op mensen met dementie heeft gezonde voeding een positieve invloed. Het Alzheimer Café op donderdag 22 februari in Amstelveen staat geheel in het teken van de positieve invloed van voeding op ons brein en hoe je samen kan genieten van eten en drinken.


Voldoende eten en drinken is belangrijk, zeker voor mensen met dementie

Helaas komt ondervoeding vaak voor als gevolg van een veranderde smaak, stress, onhandigheid met bestek of het niet herkennen van voedingsmiddelen. Maar het komt ook voor dat iemand met dementie juist overmatig gaat eten. Hoe kan je als mantelzorger juist terughoudend zijn in het aanbieden van voedsel of juist iemand stimuleren om meer te eten en te drinken?  En wat is gezonde voeding?  Heeft een verantwoorde en goede voeding invloed op het voorkomen en bestrijden van dementie? En zo ja, wat is dan het gewenste voedingspatroon?

Dit zijn één van de vele vragen die gespreksleider Jos Heeremans bespreekt met Jacqueline de Waal. Jacqueline is bevlogen voeding diëtiste in opleiding. Zij legt uit maar geeft ook bruikbare tips hoe we voeding eenvoudig net iets gezonder kunnen maken.

Van harte welkom
Mensen met dementie, mantelzorgers en professionals in de zorg zijn van harte welkom op deze (gratis) avond. We ontvangen u graag in Wijkcentrum Middenhof, Dr. Willem Dreesweg 155, 1188 KD Amstelveen. Het programma start om 19.30 uur, maar u bent vanaf 19 uur van harte welkom voor een kop koffie of thee. Wij ontmoeten u graag 22 februari. Tot dan.