Agenda

Laden Evenementen

« Alle evenementen

Alzheimer Café: Alzheimerfluisteren de kunst van het meebewegen

22 juni | 11:00 - 12:30

In juni vindt het Alzheimer Café op een zaterdag plaats met een speciaal thema “AlzheimerFluisteren, meebewegen met de mens met dementie“.
Alzheimer Café Amstelveen | Zaterdag 22 juni 11.00 uur – 14.00 uur (vanaf 12.30 uur lunch en muziek) , inloop vanaf 10.30 uur | Wijkcentrum Middenhoven.

Geleidelijk komen mensen met dementie in een andere, nieuwe wereld. Soms wordt echt contact daardoor lastiger. Dit is niet alleen heel verdrietig maar het vergt van de mensen eromheen ook vaak behoorlijk veel aanpassingsvermogen en flexibiliteit.

Op een speelse manier meebewegen en improviseren kan helpen om hier beter mee om te gaan en in de nieuwe wereld van de dierbare te stappen. “AlzheimerFluisteren” is zo’n methode om de manier van  meebewegen bij jezelf te ontdekken zodat je mee op reis gaat en dicht bij de ander blijft.

Dramaturg Anne-Marth Hogewoning, die het hele land doortrekt om ieder die wil de kunst van het meebewegen te laten ontdekken, is op 22 juni in Amstelveen onze gastspreker. Zij weet als geen ander op een creatieve en positieve manier te laten zien en ervaren hoe je het contact met elkaar behoudt en versterkt. Gespreksleider Job van Amerongen begeleidt haar daarin, stelt de nodige vragen en nodigt uiteraard de gasten uit om hun ervaringen te delen.

Na deze bijzondere ochtend staat er niet alleen een heerlijke lunch voor u klaar maar kunt u ook nog eens genieten van de muziek van accordeonist Greetje de Oude. Zij speelt feestelijke muziek in diverse stijlen (ook al tijdens inloop en pauze trouwens).
Mis dit bijzondere Alzheimer Café niet en kom 22 juni naar Wijkcentrum Middenhof!

Bekijk de flyer