Casemanager

Iemand die met u meedenkt en u de weg wijst

De weg vinden in het oerwoud van wetten, regels en (zorg)mogelijkheden is best een flinke opgave. Een casemanager dementie wijst u als mantelzorger de weg, is een luisterend oor en begeleidt u en uw naaste met dementie.

Als vaste begeleider kan een casemanager uw vragen over de ziekte beantwoorden. Maar ook helpen met het zoeken naar oplossingen voor situaties waar u voor staat vanaf de diagnose (of daarvoor al) tot aan overlijden of eventuele opname in een verpleeghuis. Zoals ondersteuning bij het aanvragen van Wet langdurige zorg (WLZ) of het vinden van een geschikte verpleeghuis locatie in de regio.

De casemanager geeft advies en biedt ondersteuning passend bij uw hulpvragen en weet de weg naar professionele instellingen en organisaties in de regio, kan bemiddelen bij het regelen van zorg en helpen bij het maken van keuzes.
Als er een diagnose dementie is vastgesteld, dan kunt u via de huisarts een casemanager dementie aanvragen en wordt vergoed vanuit de basisverzekering of WLZ zolang de cliënt thuiswoont.

Casemanager(s) dementie

Amstelring
Voor cliënten Wijk Service Centrum 020-3335700 
Voor professionals de website: Beterwijkzorg.nl 

Brentano
020-4459755 of casemanagers@brentano.nl

’t Kloosterhof
06-26926063 of casemanagement@zorgcentra-meerlanden.nl

Zonnehuisgroep Amstelland
088-8902500 of zorgbemiddeling@zhga.nl

Wat doet een casemanager dementie?

  • Informatie geven over de ziekte.
  • U volgen, advies geven en ondersteuning bieden die past bij uw hulpvragen.
  • Helpen met het zoeken naar oplossingen voor de situaties waar u voor staat. Vanaf de diagnose tot aan overlijden of opname in een verpleeghuis.
  • Ondersteunen bij het aanvragen van indicaties en zorg. En bemiddelen bij het regelen van zorg en helpen bij het maken van keuzes.