Handige links

www.alzheimercentrum.nl
Alzheimercentrum Amsterdam is een onderdeel van Amsterdam UMC.

www.alzheimer-nederland.nl/amstelland
De regionale site van de afdeling Amstelland en Meerlanden van Alzheimer Nederland

www.alzheimer-nederland.nl
Alzheimer Nederland zet zich in voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie. Samen met duizenden vrijwilligers, mensen met dementie, mantelzorgers, onderzoekers, donateurs en collectanten, werken wij aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

http://www.breinspoken.nl
Website voor kinderen, van 4 t/m 18 jaar.

https://www.ascc.nl/wp/computerhulp/
De ASCC helpt vooral ouderen die moeite hebben met de technische ontwikkelingen en geeft hiervoor lezingen, cursussen en direct hulp.

www.belklus.nl
Hulp aan senioren (67+) en gehandicapten bij het uitvoeren van kleine en eenvoudige klussen.

www.hetcak.nl
Het CAK voert in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wetten en regelgeving uit binnen het domein zorg en welzijn.

www.ciz.nl
Heeft u blijvend intensieve zorg nodig? Dan kunt u misschien zorg krijgen vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz). Het CIZ onderzoekt of u daarvoor in aanmerking komt. U vindt hier ook informatie over het persoonsgebonden budget (pgb).

www.carefashion.nl
Moderne versie van het Plukpak met behoud van waardigheid.

www.dementie.nl
Dementie.nl is er voor iedereen die te maken heeft met dementie. Of je nu mantelzorger bent of zelf dementie hebt. Op ons platform krijg je tips en informatie over leven met dementie. Ook kun je hier verhalen lezen, je eigen ervaringen delen en vragen stellen aan deskundigen en lotgenoten.

www.dementiewinkel.nl
Dementie-winkel.nl helpt mensen met dementie en hun verzorgers bij hun zoektocht naar een prettiger leven met praktische handvatten voor optimale omgevingszorg.

www.dementievriendelijk.nl

MijnPia.nl
PIA is de Persoonlijke Interactieve Assistent voor zorgondersteuning via WhatsApp. PIA stuurt tips, herinneringsberichten en welzijnsvragen: ‘Heb je lekker geslapen?’ ‘Heb je je medicijnen ingenomen?’ PIA stuurt bij negatieve of geen reactie automatisch een notificatie naar de mantelzorger(s). Pia neemt dagelijkse praktische contacten over, zodat jij als mantelzorger kunt focussen op warm contact, gezin, werk, enzovoort. PIA is volledig aan te passen aan de behoefte van de gebruiker.

www.regelhulp.nl/onderwerpen/wlz
De Wet langdurige zorg (Wlz) is er voor mensen met een chronische ziekte of beperking die blijvend 24 uur per dag toezicht of zorg nodig hebben. Die zorg wordt meestal in een zorginstelling gegeven, zoals een verpleeghuis. Maar Wlz-zorg thuis is soms ook mogelijk. Op deze site staat wat WLZ is en hoe u deze kunt aanvragen.