Thuistechnologie – persoonsalarmering

U woont zelfstandig en dat bevalt u goed. Maar toch… stel dat er wat gebeurt. U komt ongelukkig ten val of voelt zich plotseling onwel. Hoe kunt u iemand waarschuwen? Met een druk op de knop kunt u hulp inroepen en kan er iemand worden ingeschakeld. Dat is een geruststellende gedachte.​

Hoe werkt persoonsalarmering?

Persoonsalarmering werkt eenvoudig. Na aanmelding installeren wij bij u thuis het alarmsysteem. Bij het alarmsysteem zit een zendertje. Het zendertje draagt u om uw hals of pols. Zowel het apparaat als het zendertje bevat een knop. Drukt u op de knop, dan wordt automatisch verbinding gemaakt met de alarmcentrale. U kunt via de luidspreker vertellen wat er aan de hand is en de centrale schakelt dan een contactpersoon in om bij u langs te komen.

De alarmcentrale is altijd bereikbaar, zeven dagen per week en 24 uur per dag. Persoonsalarmering is er voor iedereen die zelfstandig woont in Amstelland.

Thuistechnologie - persoonsalarmering

Wie biedt hulp?

Met slechts één druk op de knop legt u verbinding met de alarmcentrale, die vervolgens de aangegeven contactpersoon inschakelt. Dit kan een familielid of een buurvrouw zijn (sociale hulpverlening), maar ook iemand van een bij ons aangesloten thuiszorgorganisatie (professionele hulpverlening). In ieder geval moet de hulp vlug ter plaatse kunnen zijn, dus op maximaal 20 minuten reizen bij u vandaan. Bij sociale hulpverlening geeft u minimaal drie contactpersonen op zodat er altijd iemand bereikbaar is.

Aanbieders persoonsalarmering

Participe Amstelland (voor Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn)
www.participe-amstelland.nu/persoonsalarmering
020 5 430 452 alarmering@participe.nu

Stichting ATA (voor Ouder-Amstel)
www.atapersonenalarmering.nl
020 592 3131